måndag 7 oktober 2013

PISSA INTE I MITT REVIR

Min pojkvän och hans band hade en inplanerad photosession idag. Jag ville göra något gött för grabbarna eftersom de skulle slita med den där fotograferingen hela kvällen. Och för att jag med jämna mellanrum bakar saker till bandet och att jag kände att det nog var på tiden igen. Man vill ju  liksom vara den schyssta flickvännen. Ingen Yoko här inte. Därför har det genom åren blivit en och annan semla, kladdkaka, muffins och annat gott åt bandet. För att visa vilken flickvän som ska vara bandets favorit liksom.

Jag stod alltså hela dagen igår och bakade sockerbullar. En och en la jag i vaniljkräm i dem för att sedan fint vika ihop dem och klippa ett kryss på toppen på dem. Sedan penslade jag dem med smör och doppade dem i socker. Därefter packade jag ner vars två till grabbarna i en påse och knöt ihop. Färdig för min pojkvän att bara lyfta från köksbordet och bära med sig. Jag påminde honom, tjatig som jag är, om att han absolut inte fick glömma dem. Nej sa han. Sen begav han sig.

Ut gick jag senare för att laga kvällsmat och får till min stora besvikelse syn på den där påsen liggandes på bordet. Bullarna liksom hoppade på mig i dörrhålet och grät av övergivenhet. Han hade glömt dem. I ett fint litet mms visade jag hur bullarna kände sig. Ensamma och övergivna.

Men historien tar inte slut här. Att han glömde dem är inte det värsta. Det värsta är att han kommer hem och säger att en annan kille i bandet hade med sig kakor hans tjej bakat. Vad. I. Helvete. Det enda jag fick fram när chocken till slut lagt sig var: "Jag hoppas fan inte att du åt någon.."

Detta betyder att jag måste göra en rejäl, jävla, "pissainteimittrevir-tårta" nästa gång. Nu ska de få se på andra bullar. Förrädarna.

DET DÄR MED ATT DET VAR BÄTTRE FÖRR

Jag har en fråga till er från förr. Har ni aldrig målat naglarna? Kanske var ni, i den bättre tiden "förr" inte stressade och målade naglarna i samma veva som ni tog på er skorna för att bege er ut på fest. Kanske hade ni tid och lust att sitta still i flera timmar för att inte förstöra lacket. Kanske var det bättre förr. Vad vet jag. Nagellacket kanske inte kletade ner hela lägenheten, kläderna, dig själv, din sambo och din katt helt enkelt i väntan på att det skulle torka. Men i dag gör det det. Därför blev jag så otroligt glad att det äntligen kommit ett spray som gör att lacket torkar snabbare. Det var på tiden. Och om det nu inte var så att det på den "bättre" tiden förr fanns nagellack av utomjordisk typ. Vad säger ni om det här? Vavavavava?

Det där med torktid på nagellack kan i alla fall inte varit bättre förr..


























/Med vänliga, undrande hälsningar från nutiden