tisdag 3 september 2013

Det där med detaljer...


Jo. När jag flyttade in i min karls lägenhet hade han en fin spegel med guldgram upphängd i hallen. En helkroppsspegel. Den hade säkert hängt stilla och fint sedan han flyttat in. I alla fall. Vi skulle ha fest på lördagen så min fredag bestod av att jag sprang runt i lägenheten i jakt på dammkorn. Antagligen var jag så noggrann i min städning att jag putsade den här spegeln väldigt noga. Eller kanske kan det varit så att jag flyttat spegeln för att kolla om den passa bättre någon annan stans eller nåt, kanske. Jag kommer inte ihåg så noga.....

I alla fall. Jag hängde tillbaka spegeln på sin ursprungliga plats igen och vi gick och la oss i godan ro. Klockan var 4 på morgonen när vi vaknade av en förfärlig smäll.
Min första tanke: ett pistolskott.
Min andra tanke (när jag förstått att det kom från vår lägenhet): Faaaaaan, Bertil. (Eller vad han heter. Allt vi vet är att han heter B i förnamn, tack vare brevinkastet. Bertil passar bra till hans mustasch.) Han kommer ju inte sätta guldstjärna på oss denna helgen. Heller. Typ, nåt i den stilen.

Så, efter många om och men konstaterade vi i alla fall att det var spegeln som ramlat ner och gått i tusen bitar. Det var bara att städa upp. I samma veva som jag beklagar mig över att det var så synd att spegeln gått sönder, för den var ju så fin, bättrar inte min karl på mitt samvete med att berätta att den där spegeln var arvegods från hans farmor och farfar. Åh. Väldigt värdefull för honom alltså.

Nåväl. Ett par dagar senare var vi på middag hemma hos mina svärföräldrar. Jag tog mod till mig att berätta om den där incidenten med spegeln, att min svärfars föräldrars guld-spegel råkat gå sönder. Med ett skamset ansiktsuttryck sitter jag där. Då skrattar min svärmor till och säger: "Haha, nej den spegel var inte arvegods. Den var köpt på ÖoB för 199 kronor..."



Till min pojkväns försvar trodde han verkligen att den spegeln var hans farmor och farfars gamla... Eller var det en markering som menade på att "Ge. Fan. I. Att. Flytta. Saker. Från. Där. De. Ska. Vara.".