tisdag 12 februari 2013

Well, hello there darling..



Got a secret, can you keep it..

Alltså, att inte vara student längre och numera vara "mellan två jobb" och precis ha skaffat netflix är en kombination som jag inte vet är bra eller dålig. Det bra är för att, ja, det säger ju sig självt. Och det är dåligt för att, ja, det säger ju egentligen också sig självt.

Meen, strunt i det. Dock, har jag fastnat för serien Pretty little liars. Ja, jag vandrar numera om dagarna in i amerikansk high-school-drama som om jag vore 18 igen. Det är min belöning när jag tränat, sökt jobb och tagit tag i alla andra saker som ska göras. Låt oss hålla det hemligt.

Hjälp, jag hoppas att jag kommer in på franska-kursen jag sökt. Det behöver jag nog. Undrar om pretty little liars finns på franska. Det hade varit excellent! J'espère!

Breakfast at Tiffany's


I lördags bar vi ut madrassen i storarummet och låg och tittade på film. Bland annat blev det denna. Inte den bästa film jag sett, den handlade inte direkt om någonting, men det var någonting med den som jag verkligen gillade. Dessutom blev det en av-checkning på "filmer-som-man-måste-sett-listan". Och plus, en cigaretthållare i den kalibern är ju helt fantastiskt. Hade jag rökt hade jag införskaffat en sån.

Bild från imdb

Årets bästa tisdag

Semledagen, fettisdagen, fastlagstisdag.. Ja, kalla det va ni vill. Jag kallar det den bästa tisdagen på hela året. Semlan är min absoluta favoritbakelse. Eller, ja, ihop med prinsessbakelse, budapestrulle, marängtårta, cheesecake och.. Listan är lång, jag kan inte bestämma mig för vilken som är min favorit.. Men idag är det semlan.. Och prinsessbakelsen och budapestrullen och.. Vi ger upp det där..

Min semla ska vara stor, saftig och bestå av ungefär 95% mandelmassa. Egentligen skulle man kanske kunna säga att det är mandelmassan jag är ute efter. Semlebullen och grädden gör bara mandelmassan mer njutbar.

Åh, jag längtar efter årets första semla! Hallelujah! Jag kanske skulle fråga min karl om vi ska dela på en semletårta ikväll, det borde täcka behovet av semla för idag. I alla fall till 10%.

Recept: Klassiska semlor
Bilden är tagen från Ica.se- som för övrigt har väldigt underskattade semlor. För de är helt fantastiska tycker jag!