torsdag 23 maj 2013

Här krävs supermagiska krafter

Hej tomten! Jag fyller snart 25. Då tycker jag att man ska få dispens. Jag tycker att man ska kunna få en klapp då också. Så, kan du trixa fram ett par Bruno Mars-biljetter till mig? Där kanske är någon bland tomtenissarna som lyckats få biljetter som du "måste" ringa in på kval när han spelar? Du kan väl kolla runt lite? Ska vi säga så? 

Oj, men förlåt om jag störde.

Igår när jag var på stan gick jag in i en klädbutik jag aldrig besökt innan. Bakom disken, i dörröppningen till lagret, stod en ung tjej, och fnissade. Kanske till och med lite generat. Hon pratade och fnissade med en manlig kollega. Att han var manlig är möjligen orelevant. Eller så är det det inte. I alla fall. När jag kommer in bryr hon sig först inte så mycket. Hon fnissar på som om det inte fanns någon morgondag och jag går runt och kollar lite.

Helt plötsligt "får hon syn på mig" och säger; "du behöver inte hjälp med något?" precis som om jag mest kom och störde, varpå jag svarar "nej tack, jag tittar bara lite".
Då svarar hon "okej, ja, men det är lugnt..". Sen går hon tillbaka till dörröppningen och fnissar och flamsar med sin orelevanta, manliga kollega.

För det första. "Det är lugnt"? Ja, alltså. Tack. Annars kommer jag tillbaka en annan gång, då det är "lugnt"?! Jättegärna.

För det andra. Vad var det som var lugnt? Att jag bara skulle titta? Vad trodde du? Att jag skulle snatta? Eller vilja vara med och fnissa med din orelevanta, manliga kollega?

Förlåt om jag störde. Det ska aldrig hända igen. Förmodligen.