lördag 30 mars 2013

Ett äpple till påsk.

När jag skaffade min iphone upptäckte jag en ny värld. Nu har jag upptäckt den ännu mer. Jag utforskar den. Min lillebror och hans tjej har nämligen köpt en Macbook Air till mig. Jag visste inte hur jag skulle reagera. Jag ryckte bort armarna och sa: Nej, den kan jag ta ta emot. Till slut, efter många "nej, är det sant, nej, är det verkligen det och men, men.." så blev jag så glad att jag inte kontrollera de kommande upp-och nerstudsningarna som jag gjorde. Jag kan komma ihåg en annan gång jag blivit så glad att jag hoppade av lycka, och det var när jag var liten och fick ett par rullskridskor i födelsedagspresent. Så glad. Hoppig-glad.

Nu sitter jag och skriver på min nya dator. Min fantastiska nya dator. Och precis som min iphone ska den bli ompysslad och krusad med en fin skyddsväst. Kanske till och med i skinn.


För övrigt har jag njutit av påsken de senaste två dagarna. I torsdags åt jag påskägg, bakade och levererade focaccia. Igår hade vi en liten, gemytlig, (ja, jag använde just det ordet) impuls-påskmiddag hemma hos mamma. Efterlängtad mat, god mat och för mycket mat. Dagen efter är man påskamats-bakis. Hur som helst. Idag blir det hämtmat. Så långt ifrån skinka, äggtoddy, Janssons och kokta ägg man kan komma, tack. Påskägget räknas inte in. Det är meningen att man ska ska föräta sig på det. Må illa. Och sen börja om dagen efter igen.