lördag 16 mars 2013

Inside information

Detta inlägg är nog mer till för min karl än någon annan. Jag smyger liksom in ett inlägg om vad jag önskar att mitt påskägg ska vara fyllt med. Sneaky as hell. Men det är väldigt viktiga saker detta.

Alla som känner mig vet dock att jag älskar allt man kan äta. I princip. På stående fot och rak arm och allt det där så kan jag inte komma på något jag inte äter. Men när det kommer till påskägget vill jag såklart inte att det ligger vad som helst.. (Även om det hade varit gott med en påskäggs-portion stuvade makaroner och falukorv). Men men, hur som helst. Alla som känner mig vet också att inget får mig att go nuts så som choklad. Allt med choklad gör mig galen. Lukten, smaken, hur det ser ut, i flytande form, i fast form, Ja, allt. C-E-R-A-Z-E-Y!

Så, för att underlätta för mig karl alltså. Man kan ju tycka att jag med alla dessa krav och komplicerade önskningar "minsann skulle få köpa mitt egna ägg". Men så ser inte jag det. Jag ser det som att jag gör honom en tjänst, höhö.

Alltså- How to make a perfect easter egg perfect
Av: Emelie

Kap 1 - Påskägget

Påskägget ska vara ett sådant av papp. Alltså ett helt vanligt Ica-påskägg som ligger i stora metallkorgar och bara väntar på att någon ska välja just det. Det ska vara ganska stort. Det största vore ju såklart en dröm. Men för allas skull så håller vi det till bara en dröm. Det går bra med många små, som gömmer sig lite överallt, också. Ägget ska vara så fyllt att det väller ut när man öppnar det, och blir lite irriterad när man ska stänga det igen för att det liksom hamnar en godis på tvären så locket inte går på. Helst av allt skulle jag ju vilja vakna upp till en påskafton som i Lotta på bråkmakargatan. Där hela trädgården är fylld med chokladharar och ägg och godis. Fast utan påskharen däckad under en buske.

Kap 2 - Leta. Hitta. Hjärtsnörp.

Därefter, får det gärna planeras en liten skattjakt på påskaftonsmorgonen. Eller, eftersom påsken håller på ett par dagar. En liten jakt varje dag kanske?! Vad vet jag?

När man hittar ett ägg ska man bli så lycklig att man får en liten hjärtsnörp. Det är lycka det.

Kap 3 - Det är inte bara insidan som räknas? Nej, inte så länge den innehåller choklad.

Men till det viktigaste alltså. Innehållet. Choklad. Mitt ägg ska vara fyllt med choklad. Och jag är en riktig sucker för påskchokladet som kommer nu. Det som så fint kallas "säsongsgodis". De folieinlindade nougatäggen med crisp i. Choklad och crisp, kan det bli bättre. Åh, ha-lle-lujah. Sen får det också finnas de chokladäggen i olika färger som smakar mint. Mint har liksom en tendens att starta om godissuget. När man mår illa av allt choklad tar man en sån mellan varven. Sen är det bara att tuta och köra igen. Och choklad med mandlar och nötter i. Värt att säga igen, - Ha-lle-lujah!

Kap 4 - Slutord
Låt oss sammanfatta det såhär. Påskägg med choklad kan inte bli fel. Choklad i alla former. Med crisp, utan crisp, med apelsinsmak, med mintsmak, med fyllning, utan fyllning. Det är okej om där ligger något annat godis än choklad också, för att liksom, bryta av lite. Men 99% choklad. Då är jag nöjd.

Och ja, jag ska fylla 25 i år. Inte 12. Men helt ärligt. Choklad, överraskning och hjärtsnörp. 10 år eller 85 år, man vill ha det i vilket fall. Jag kan dock tänka mig att det är lite mer ohälsosamt att få hjärtsnörp vid 85-års ålder än vid 10. Men, det gäller ju choklad. Då är det värt risken.


Om jag får välja så..