fredag 3 maj 2013

Med en kulglass i handen är det lättare att skratta åt det..

Jag och mamma körde runt i hela staden igår i jakt på kulglass. Inte någonstans hade dom vad vi letade efter. Violsmak, vaniljsmak och mangosorbet räknas inte in i min lista över "godkända-kulglass-sorter".  Speciellt inte om det är första kulglassen för säsongen. Efter många om och men gav vi upp jakten och åkte hem och åt kvällsmat. Men vi vägrade ge oss. Vi skulle hitta kulglass. Om vi så skulle köra till grannbyn. Och det gjorde vi. I grannbyn var det jag, mamma och ett par bonna-raggare. Men de hade glass. Kulglass. Med nöd och näppe ett godkänt utbud. Jag valde chocolate chip cookie och rom russin. Och chokladströssel. Egentligen ville jag ha den choklad-doppad, men det hade de inte. Men strössel räckte fin-fint. Man kan inte få allt här i världen. Jag antar att bonna-raggarna inte föredrar att doppa sina kulor i choklad...

Men, med varsin glass i handen går jag och mamma nöjda och glada ut till bilen igen. Ungefär 5 minuter senare. Då startar inte bilen. Den startar inte. Vi är fast i en håla och kan inte köra hem. Vad gör vi nu. Jo, vi äter glass. För med en kulglass i handen går allting lite lättare.

Efter att desperat försökt att göra om proceduren med att låsa upp, sätta oss, ricka på saker, slå på saker och ha ringt efter förstärkning och läst instruktionsbok får vi till slut be ett par av bonna-raggarna att hjälpa oss att putta igång bilen. Från början ser de ut som om jag bett dem visa ballen eller nåt. De tittar bara på mig, tittar på varandra och svarar lite genant "eehm, okej.." Men sen puttar de. Och bilen går igång. Det roliga i detta är att den ena av dessa killarna har inlines på sig. Han puttar alltså igång vår bil iförd inlines. Då är det okej att inte vilja choklad-doppa sina kulor. Det går liksom jämnt ut.

Sen kör jag och mamma hem. Stänger av bilen och ska starta den igen......... 

Dagens lärdom:
1. Att en bil startar en gång innebär inte att den inte kommer att inte starta igen.. 
2. Bonna-raggare doppar inte sina kulor i choklad, men de puttar gärna en bil iförd inlines.