onsdag 8 maj 2013

A visit to Vienna

Så har man varit i Wien och packat ner ännu mer erfarenheter i bagaget. Fyra helt fantastiska dagar som inneburit att kropp och själ fått njuta av vin, god mat, shopping, promenader, sol, pariserhjul, drinkar, schnitzlar, bakelser och desserter. Och en hel del kärlek. Och mer ännu mer vin. Wunderbar! Ja, lite av skoltyskan sitter i ännu. Men jag körde ett säkert kort och använde min något mer utvecklade och fungerande engelska. Min tyska är väl ungefär som österrikarnas engelska, men vi klarade i alla fall att kommunicera med varandra i fyra dar.

En rolig händelse inträffade dock på ett café när jag skulle beställa. Jag garvar fortfarande när jag tänker på det. I menyn stod det Espresso Grosse, vilket alltså betyder stor/dubbel espresso, och det skulle vi ha. När servitören kom och jag skulle beställa kikade jag dumt nog ner i menyn för att dubbel-försäkra mig om vad vi skulle ha. Mitt i förvirringen om jag var tysk eller engelsk så beställde jag "two gross espressos"...

För övrigt har allt varit underbart. Och espresson var god. Dom hade tydligen inga "gross espressos".

För er som inte kan tyska kan jag flika in att Grosse på tyska uttalas "Gråååse". Och för er som inte kan engelska så betyder grosse äcklig.  Sådär ja. Nu kan även ni skratta med. 

Och jag har även för övrigt samlat in material till ett "på-flyget"-inlägg. Men mer om det i morgon.