fredag 12 april 2013

På tåget- del 3

Det är okej att vara förkyld. Det är okej att vara snuvig. Det är okej att snyta sig. Man kan inte hjälpa att man måste nysa eller hosta. Det är naturligt och inget man rår över. MEN. Det finns mindre ofräscha sätt att göra det på och det finns helt enkelt helt fel och oacceptabla sätt att göra det på. Detta kallas förkylnings-vett. Något som skolministern borde tänka över att införa som ett huvudämne i skolan.

Det hjälper dock inte den grupp som redan är förstörd och helt ovetande(?) om dessa regler, nämligen de vuxna pendlarna. De nyser och hostar rakt ut i luften eller använder sina händer som någon slags uppfångare av snor-förkylnings-host-äckel-smittade baciller som de sedan generöst delar med sig av när de lånar ut Metro till nästa passagerare eller lämnar en hög på handtaget innan de går ut. Det är bara för näste man att frivilligt eller ofrivilligt plocka på sig.

Detta oacceptabla och helt enkelt inkompetenta beteende är något som gör att jag när jag går hemifrån tar på mig mina vantar och tar inte av dom förrän jag är på någorlunda säker mark igen. Men en annan sak jag såg häromdagen, som stred mot alla etikett-regler, var när en dam snöt sig. Sen, sen öppnade hon pappret och studerade innehållet. Men halllåååå?! Du ingår numera i kategorin över sådana som gör att man förlorar hopp om mänskligheten.