söndag 2 juni 2013

På 25 år..

Okej, om 19 dagar fyller jag 25. 19 dagar, det är inte ens så att man hinner få sin mens igen, om man nu skulle ha den i denna skrivande stund och om man tar hjälp av menscyklar istället för iCal..

Nåja. Att fylla 25 alltså. 25 år. 9131 dagar har jag levt när min 25-årsdag infinner sig. På 9000 dagar borde man ju hunnit med att skaffa sig en hobby vid sidan av det vardagliga livet. Men inte denna donna, nejdå. de 9000 dagarna räckte inte. Får se om de kommande 9000 dagarna kan räcka till då.

Handboll
Varför tvingade inte mamma eller pappa mig att börja med en sport? Fotbollen räknas inte. Nu i vuxen ålder önskar jag att jag börjat med handboll. Jag vet att det inte är lätt att veta som förälder vad man ska tvinga sina barn till, speciellt inte en unge som vägrar att ens delta i gympan i skolan, men jag menar, om man hade lagt lite av energin som krävdes för att envisas med att klä mig i sjömansklänningar och sätta upp mitt svarta hår i en liten toffs, eller valt en sysselsättning åt mig som låg lite mer i tiden än, folka-dans. Då. Då hade jag kanske varit handbollsspelare nu. Inte rädd för klänningar och "en-två-tre-hopp".

Favorit-fotbollslag
Jag vet ju, teoretiskt sätt, att det inte är för sent att skaffa sig ett favoritlag. Men jag menar, är det ändå inte lite för sent i 25-års ålder att helt plötsligt börja "heja" på ett fotbollslag man knappt visste existerade? Hur mycket man än vill? Jag gillar ju att dricka öl, sitta på puben och kolla fotboll. Men jag vill heja också. Matchen tappar ju lätt sin charm annars. Jag vill också fokusera på spelet och verkligen skrika till när domaren gör fel för att jag förstår, inte för att vara en i gänget och bara hänga på när alla andra gör det..

Instrument
Också en sån grej som jag önskar jag blivit tvingad till att lära mig. Jovisst, jag fick visserligen ett keyboard. Och ja, jag försökte lära mig. Men jag kanske skulle gått lektioner  för att lära mig att spela utantill. Jag tror ju liksom inte Robban Wells har skrivit bokstäverna på tangenterna på sitt piano för att hitta rätt?

Och blockflöjten. Inte heller den det bästa valet av saker som kan vara bra att lära sig. Speciellt inte om man inte ens lär sig.

_________________________________________________________________________________

Nej, jag skyller inte på mina föräldrar. Jag var ingen lätt "vad-ska-vi-tvinga-den-här-ungen-till-nu-då"-unge i barnaskaran. Lillebrorsan lyckades ju. Och storebrorsan. Men men, det positiva är i alla fall att de kommande 9000 dagarna inte kommer att fyllas med blockflöjt och folka-dans. Been there, done that. Och jag har lärt mig en jävla massa annat. Och då räknar jag inte in att prata, äta med kniv och gaffel, tvätta och och sånt som kan vara bra att lära sig de första 9000 dagarna, inte de kommande. Nej, nu snackar vi riktigt svåra, roliga, konstiga och ibland totalt meningslösa saker att kunna.

Vad man däremot hinner på 9000 dagar. Det kommer nästa inlägg handla om.