onsdag 27 februari 2013

Vi är säkra på att vi vill ha..

Igår begav jag och min pojkvän ut på färg-jakt. Jag hade tänkt måla om vår lägenhet då den består av 90% gråa nyanser då min karl flyttade in här innan jag och ja, då blev det en grå lägenhet. Det som inte är grått är smutsvitt. Alltså, vitt som en gång varit vitt men som nu inte längre är vitt. Man skulle kunna beskriva det som vitt med inslag av tomatsås, lökfräs, soja- och smörstänk. Ja, ni förstår, ett "vitt kök".

Anyhow, vi har bestämt att göra lägenheten ljusare, alltså måla om alla gråa rum i ljusare nyans. Typ vitt. Bestämt, klubbat och klart. På det klara med det gick vi till färgaffären och ville ha "nåt ljust, typ vitt, fast inte helt vitt, inte rosa, inte gult, men ändå inte helt vitt. Det får gärna kännas varmt, men ändå inte för gulaktigt, och inte grönaktigt, förstår ni vad jag menar?". Alltså inte helt vitt, grönt, gult eller för rosa. Kanske vitt med lite beige då. Men inte för beige. Rummet ska ändå upplevas som vitt med inslag av beige då, kanske. Fast, färgerna med inslag av det rosa är ju nästan finast. Ja, vi kanske ska hålla oss till dem, de vita. Vitt var det ja

Ljust alltså. Vitt. Ja, nåt vitt blir det. Denna kanske? "White fog", den ser ju fin ut på bilden. Kanske lite rosa, men ändå inte. Den tar vi. Eller, "white snow", de var ju också fin. Fast då är denna "light desert" finare, den hade ju säkert också blivit jättefin. Kanske nåt mot det gröna ändå. Eller det rosa. "Jordgubbsgrädde", det både låter och ser fantastiskt ut. Den måste ju bli bra. Fast, den kanske blir lite rosa. Vi ville ju ha vitt. Då tar vi vitt. Men ville vi nu ha gräddvit, marängvit eller mandelvit eller?

Ja, så där höll det på. Och håller fortfarande på. Och med ett 10-tal färgprover att ta med hem underlättar det faktiskt inte det minst. Men mitt mål för dagen är att bestämma vilken färg det blir. Jag återkommer!