torsdag 28 februari 2013

Äggstra fint i sovrummet

Ja, igår var ju mitt mål att bestämma färg till sovrummet. Och det gjorde jag. Tog med mig en provburk hem i nyansen Egg Dream 4 Den var mjuk, len vit och fin. Idag tog jag med min karl till färgaffären för att kontrollera de andra färgerna som fanns där fall i fall, liksom. Vi kom ut med en nyans som heter Egg dream 3. Fortfarande Egg Dream, men med en lite varmare ton. Det blir nog bra. Det är bara det där med namnet. Äggdröm. Jag gillar ägg. Men jag hade föredragit om färgen hetat typ, marängsviss, eller gräddtårtevit. Kokt eller stekt ägg i sovrummet liksom. Även om färgen ska liknas vid äggskalet klingar inte ordet ägg rätt.. Ägg dröm. Ägg + dröm i sovrummet. Vad kan det resultera i för nattsömn liksom?

Nu tröstar jag mig dock med att äggtoddy och ägglikörmousse också innehåller ordet ägg. Och det på väggarna får mig nog att sova sötare än kokt ägg. 

För övrigt bor vi alltså just nu i ett om-målar-kaos och har numera kombinerat sovrum och vardagsrum. Det är mysigt. Kanske lite för bekvämt och lite för mysigt. Det är bäst att måla om snabbt så att vi inte blir för hemmastadda med sängen i ett stort rum och framför tv:n. På lördag tänker jag mig att rummet ska bli klart. Jag drömmer om att måla om som om det vore en gammal amerikansk film. Måla till sent på natten, för stor herrskjorta och hämtmat på golvet. Det hade suttit fint.