onsdag 10 april 2013

På tåget- del 2

Jag och mamma tog tåget hem tillsammans runt halv 4-tiden. Det fanns en del platser lediga och mamma tyckte vi skulle sitta på en plats som jag inte tyckte. Jag ville inte sitta vid dörrarna som hela tiden öppnas och stängs, öppnas och stängs. Vad mamma ville var att sitta i den riktning tåget färdades. Men det sa hon ju inte förrän vi hittat en annan plats, som innebar att hon fick åka baklänges. Men, det gick ändå bra. Vi var nöjda med våra platser, huvudsaken är ju ändå att man får sitta ner. I lugn och ro.  Lugn. Och. Ro. Och det får man. Om det då inte är så att det tvunget ska komma två, i detta fall, tjejer, i för alldeles för omogen ålder för att vistas i offentlig miljö runt 16-tiden, när vi vanligt folk är lite trötta i huvudet.

Det finns en del vett-och etikett-regler som gäller på tåget, tjejer. För att underlätta för alla gör jag en lista om det skulle vara något som är oklart med dem och lite tips att tänka på till nästa gång;


  1. Snälla, tänk på att vi andra kanske inte är intresserade av att höra ert snack om klassen eller klasskamrater. 
  2. Sitt stilla, hoppa inte fram och tillbaka i stolen.
  3.  Era omogna, fjortisljud är inte heller något som är njutbart.  Och med fjortisljud menar jag "Hon bara öööööh, och jag bara wiwiiiieiei". Det är inte trevligt att lyssna på. Speciellt inte om man skrattar under tiden och har en förbannat gäll och hög röst.
  4. Och sist men inte minst. När din vän hoppat av,  och det sitter folk du känner framför dig, så måste du inte fortsätta prata med dem och säga saker som "ska ni leka kurragömma i skolan imorgon, hahahahihhahha?" Det där med att man spricker om man är tyst, är bara en myt. Det kommer du att lära dig när du blir vuxen. 
Frågor på det?

Dagens I..

I-landsproblem. Blir det jordgubbar och färskpotatis till midsommar i år. Igen?