torsdag 7 mars 2013

Det ljuva 80-talet

När jag var hos mamma för ett tag sen så hittade jag en gammal kokbok från 80-talet som hon och pappa fick på deras, nånting som kallades "lysningsdag". Vad det nu innebär. I alla fall, det är en smalkostkokbok, och inte nog med det, den innehåller rörelser, med illustrationer, som är bra för midja, stuss och mage. Dessutom är möjligheten att själv bestämma över sin träning väldigt betonad. Ingen PT här som står och skriker till dig att "BARA 5 TILL, 4, 3..". I denna fantastiskt inspirerande kokbok kan du hitta tips som "håll fingertopparna på knäna medan du räknar till 10 eller 20". Om du vill köra 10 eller 20 sekunder kan du ju välja själv. Om du vill utmana dig själv kan du ju köra 15 sekunder. Ett litet tips bara. Men det är inget jag skulle rekommendera till den oerfarne motionären...

Vidare ges exempel på en övning där man ska ligga på golvet "eller i sängen?". Så bra. För om du vågade dig på att köra 20 sekunder istället för 10 så ligger du ju redan skönt om du behöver vila. Dessa övningar ska alltså även öka motionen. Ljuva 80-talet.

Hur som helst. Om fantasin tryter så prova gärna dessa rörelser, som som sagt ska vara bra för midja, stuss och mage. Låt er inspireras.