onsdag 23 januari 2013

Maräng eller kriterierelaterad bedömning?

Jag är för tillfället instängd i en bubbla av pluggande och har varit det de senaste dagarna och kommer att vara det ett litet tag till. Examination imorgon och sen en skriftlig analys till det som behandlar bedömningens reliabilitet och validitet. Ja, ni hör ju hur roligt det låter. Så valet mellan att fördjupa sig i psykometrisk tradition och bedömning som är norm-respektive kriterielaterad eller att baka maränger. Not a tough one. Inte ens med min beslutsångest.

Det var tänkt att jag bara skulle baka ett snabbt bröd. Kvickt och lätt. Ett litet inspirations- och hämta kraft- avbrott. En liten, liten paus. Det resulterade i ett bröd med nötter och russin. Och ett med äpple och nötter. Och maränger. Stora, små, kakaopudrade, chokladmarmorerade. Sen måste ju allt fotas. Från olika vinklar. Så är det ju.

Och brödet, hurtbullebröd. Det säger ju sig självt. Det måste ju öka prestationsförmågan. Bara namnet.




Hurtbullebröd (eller, pigg-och-allert-bullebröd om man så vill)


  Recept

2 dl fiberhavregryn 
5 dl rågmjöl
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 dl russin
1 dl grovhackade nötter
4 dl naturell yoghurt
1/2 d lingonsylt
1/2 dl flytande honung

Blanda de torra ingredienserna
Rör sedan ner yoghurt, lingonsylt och honung. Klicka ner i en smord avlång form och in nederst i ugnen på 200 grader i 1 timme. Låt sen svalna under bakduk.

Ät sedan och fortsätt att förföras av Anders Jönsson och hans bedömningstips. 
 

Liknande bröd fast med rivet äpple
Receptet på detta bröd är ungefär detsamma som det ovan. Jag hade dock ingen honung eller lingonsylt i utan nöjde mig med yoghurt/fil och ca 2 dl rivet äpple.








Nog om kak och bak. Nu måste jag plugga.

Jag skulle dock behöva köra och handla. Och kanske kolla lite bloggar. Och söka nåt extrajobb. Och..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar